Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 21 november 2013

Pepparkaksbiscotti

Ett recept ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. 
Jag är egentligen inget stort fan av biscotti... Men jag vet att många andra är, så gjorde dom här för att ge bort. 




Ca 40 skorpor

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker 
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar