Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 15 november 2013

Kanderade apelsinskal

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Försökte först göra dom här på jobbet... Men glömde dra ner värmen på plattan, så dom blev helt svarta och brända... Så himla irriterande! Men på andra försöket vaktade jag dom noga, och resultatet blev toppen! Väldigt gott! Vuxengodis.


3 apelsiner
1/2 liter vatten och 1 msk salt
2   1/2 dl strösocker
1 dl vatten
Ca 2-3 dl strösocker extra till garneringen
150 g mörk choklad

Skär apelsinerna i 6 klyftor vardera, skär bort fruktköttet. Lägg skalen i en stor skål och häll på vatten och salt och låt det stå över natten. 
Häll bort vattnet och skölj ordentligt i ett durkslag. Lägg skalen i en kastrull med kallt vatten och låt det koka upp. Häll bort vattnet. Gör om kokproceduren två gånger till. Detta gör du för att ta bort den bittra smaken.
Skär bort så mycket du kan av det vita och lite svampiga på skalen och skär dem i 1 centimeter breda remsor.
Häll socker och vatten i en kastrull och låt det koka upp. Lägg i skalen, rör om lite och låt skalen koka tills de är genomskinliga, det tar minst en halvtimme. Häll sedan bort sockerlagen och rulla skalen i socker. Låt dem torka. 
Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i mikro. Doppa apelsinskalen till hälften i chokladen. Låt dem torka på ett galler som du ställer över ett bakplåtspapper. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar