Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 12 november 2013

Vitchokladtryffel

 Ett recept ur Julgodis För små och stora sockerbagare av Johanna Westman.
Lite omständigt att göra...men det är det ju när man gör små tryffelbollar...men det är värt tiden! Och SÅ uppskattat att bjuda på.
 
 
ca 15 st.
 
½ dl mascarpone eller vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
1 dl florsocker
rivet skal från 1 apelsin eller ½ dl finhackade pistagenötter
ytterligare 150 g vit choklad
 
Koka upp mascarpone eller grädde och smör i en liten kastrull. Rör ner choklad och florsocker och smaksätt med apelsin eller pistagenötter. Häll upp smeten i en skål och låt den svalna. Sätt in i kylskåpet i ca 2 timmar. Ta smeten med en sked och rulla mellan händerna till jämna bollar. Ställ dem att torka i rumstemperatur i ca 1 timme. Smält 150 gram vit choklad i vattenbad eller på låg värme i mikro. Låt chokladen svalna och rör om ordentligt. Doppa bollarna i chokladen med hjälp av en gaffel eller tandpetare. Se till att de täcks helt med choklad. Låt dem rinna av och lägg upp dem på ett galler eller på bakplåtspapper. Låt tryfflarna stelna innan du lägger dem i en burk med lock. Förvara dem i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar