Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Enkelt att göra och gott! Billig fattigmansmat!
4 portioner
400-500 g smakrik korv, gärna olika sorter som chorizo, bratwurst, merguez och kabanoss, alternativt fläskkorv som på bilden
5 potatisar
1/2 kålrot (ca 400 g)
1 bit rotselleri (ca 100 g)
2 morötter
1 liten purjolök
1 gul lök
3 lagerblad
6 dl grönsaksbuljong
2 dl öl
1 knippe kruspersilja
Till servering:
Färsk riven pepparrot
Stark senap
Skala potatis, lök och rotfrukter och skär dem i grova bitar. Ansa och skölj purjon noga, skär även den grovt. Koka upp grönsaksbuljongen och koka kålroten några minuter. Lägg i lök, potatis och övriga rotfrukter samt lagerblad. Låt allt puttra i buljongen ca 10 minuter. Skär under tiden korvarna i grova bitar på snedden alternativt snitta fläskkorven och lägg ner i grytan. Slå på ölen och låt puttra tills alla rotfrukter är mjuka. Finhacka persiljan och strö över den vid servering. Servera rykande varm med nyriven pepparrot och stark senap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar