Ett recept från boken Upp i vikt kvickt av Sven Melander. Enkelt att göra och helt okej rätt!
4 portioner
Ca 800 g utskurna biffar (ryggbiff)
200 g champinjoner
1 dl vitt vin
3 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Smör till stekning
Putsa köttet fritt från senor och skär i 4 skivor. Krydda dem med salt och peppar på varje sida. Stek i en stekpanna i smör på hög värme. När biffarna har fått fin yta vänd dem och dra ner på värmen till medeltemperatur. Stek till önskad stekgrad. Ta upp biffarna och håll dem varma i folie. Skiva champinjonerna och skala vitlöken. Lägg champinjonerna i samma panna, fräs utan att svampen tar färg och häll på vinet. Pressa i vitlöken och tillsätt senap, grädde och krydda med nymalen peppar. Koka upp såsen under omrörning tills den blir trögflytande. Smaka av med salt.
Häll såsen över biffarna och servera med förslagsvis råstekt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar