Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Enkelt att göra och så himla gott! Hemmagjord smakar så mycket mer än köpt!
3 dl torkade nypon
12 dl vatten
1 dl strösocker
1 kanelstång
1 msk potatismjöl
Till servering:
Vaniljglass eller lättvispad grädde
Mandelbiskvier
Ansa bort eventuella skaft från nyponen och lägg dem i blöt i ett par timmar. Koka dem mjuka i nytt vatten, 1 liter och 30 minuter är lagom att börja med. Passera dem sedan och späd med mer vatten så att du har 1 liter nyponpuré. Koka upp purén med socker och kanelstång. Rör ut potatismjölet i lite vatten. Tillsätt redningen i en tunn stråle och smaka av sötman. Servera soppan varm eller kall tillsammans med biskvier och vaniljglass, alternativt lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar