4 portioner
480 g putsad biff, i 120 g portionsbitar
80 g bacon, finstrimlat
1 scharlottenlök, grovt skuren
1/2 vitlöksklyfta, delad
2 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rödvin
2 dl kalvfond
1 purjolök, sköljd och strimlad
1/2 knippe persilja, grovhackad
Salt och nymald vitpeppar
Smör
Stek baconet krispigt i en torr stekpanna, håll varmt. Fräs scharlottenlök och vitlök några minuter i smör. Tillsätt socker och låt det karamellisera. Häll på vinägern och låt den koka in helt i lök och sockerblandningen. Häll på vinet och reducera till hälften. Slå på fonden och reducera ytterligare. Smaka av med salt.
Fräs purjolöken mjuk i smör. Stek biffen i smör i cirka två minuter på varje sida, ös med smör under tiden. Arrangera potatismos, biff, bacon, purjolök, sky och persilja i portionsformar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar