4 port.
600 g biff eller oxfilé
2 gula lökar, finhackade
30 g smör
800 g fast potatis, skalad och i 1 cm stora tärningar
4 ägg
1/2 knippe kryspersilja, hackad
1 msk grov skånsk senap
1 msk dijonsenap
3 dl créme fraiche
Rapsolja till stekning
Salt och nymald svartpeppar
Tärna oxfilén i 1 cm stora tärningar. Koka löken mjuk med smöret i en kastrull. Hetta upp en panna, häll i olja och stek potatisen precis klar. Salta, peppa. Knäck försiktigt äggen och separera gulan från vitan. Spara en skalhalva från varje ägg och lägg gulorna i skalhalvorna. Stek köttet hastigt i olja i en het panna några minuter. Salta, peppra och lägg upp köttet på ena sidan av ett stort fat. Lägg potatisen på andra sidan, löken i mitten och äggulorna i sina skal uppe på. Strö persiljan över löken. Blanda senap och créme fraiche i en skål. Smaka av med salt och servera vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar