4 portioner
800 g benfritt rimmat fläsklägg
1 gul lök
1/2 morot, skalad och skivad
6 hela kryddpepparkorn
1 lagerblad
Rotmos
350 g morötter, skalade och grovskurna
150 g kålrot skalad och grovskuren
250 g potatis skalad och grovskuren
6 dl fläskbuljong från koket av fläskläggen
Salt
Placera läggen i en stor kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och skumma väl. Lägg i grönsaker och kryddor och koka på svag värme tills köttet är ordentligt mört, cirka 1 1/2 timme. Ta upp köttet och låt kallna något. Spara fläskbuljongen till servering och rotmos. Vid serveringen skivas fläsklägget och värms i lite fläskbuljong och serveras med rotmos och grovkornig senap.
Rotmos
Koka morot och kålrot i en kastrull med saltat vatten. Koka potatisen i en separat kastrull med saltat vatten. När rötter och potatis är klara hälls vattnet av och allt mosas med en ballongvisp. Inte för fint, det är gott om det finns lite bitar kvar. Späd moset med varm buljong och smaka eventuellt av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar