4 bitar kalvbräss á 150 g (förvälld och hinnorna borttagna)
vetemjöl
100 g smör
Timjan
2 msk matolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Vinägrett
100 g smör
1 dl kalvfond
0,5 dl citronjuice
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Blomkålspuré
400 g blomkålsbuketter (ångade)
0,5 dl grädde
1 dl crème fraiche
Tillbehör
blandade grönsaker
rostade hasselnötter
kruspersilja
körvel
Blomkålspuré
Pressa ur allt vatten ur blomkålen och lägg den i en ny kastrull.
Koka in grädden.
Mixa purén slät med crème fraiche, salt och peppar.
Kalvbräss
Torka av kalvbrässen och mjöla den lätt.
Salta, peppra och stek den gyllenbrun och knaprig i matoljan och smöret till 55-gradig innetemperatur.
Slunga därefter upp grönsakerna i pannan innan du gör ren den, finns många goda smaker att fånga upp.
Vinägrett
Bryn smöret och sila det över kalvfonden i en kastrull.
Bryn smöret och sila det över kalvfonden i en kastrull.
Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.
Servera med hasselnötterna och de goda örterna, njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar