Ca 4 port.
250 g färsk spenat
300 g keso
Lite riven muskot
Salt + vitpeppar
10-12 lasagneplattor
2 gula hackade lökar
3 hackade vitlöksklyftor
1 burk (400 g) hela tomater
Ca 1 tsk torkad basilika eller oregano
Ca 3 dl lagrad nyriven ost
Ca 2,5 dl vanlig mjölk
Koka spenaten i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt dem svalna något, krama ur vattnet noga och skär bladen grovt. Krydda med salt, peppar och lite riven muskotnöt. Blanda ner keson och ca 2 dl av den rivna osten. Ställ åt sidan.
Tomatsås:
Fräs lök och vitlök i lite olja eller smör. Lägg i tomaterna och krydda med basilika eller oregano. Koka i 10-15 minuter utan lock. Rör om då och då. Smaka av.
Varva spenatfyllningen med lasagneplattor och tomatsås i smord ugnsform. Underst den gröna fyllningen, överst tomatsås. Slå till sist mjölken runt formens kanter och fördela resten av den rivna osten över det hela. Gratinera i 225 grader i 30-35 minuter. Servera gärna med gott bröd och en fräsch sallad.
Min favorit lasagne sen boken kom ut för många många år sen!
SvaraRaderamin gamla favorit med - kul att hitta digitalt!
SvaraRaderaMitt vegetariska favoritrecept!
SvaraRadera