2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
50 g rotselleri
400 g köttfärs
1 burk tomater (400 g)
1 buljongtärning
Ca 1 dl vatten
1 tsk italiensk salladskrydda (dragon, basilika, timjan)
2-3 msk tomatpuré
1 lagerblad
1-2 tsk smulad oregano eller basilika
1/2 dl rött eller vitt vin
Skala och finhacka löken och sellerin. Fräs i lite smör eller olja i en rymlig stekpanna. Lägg efter 5 minuter i köttfärsen. Smula sönder färsklumpen med tex en trägaffel. Blanda i tomater, buljong, vatten, söndersmulat lagerblad, tomatpuré och italiensk salladskrydda. Koka såsen sakta med locket på glänt i 1 till 1 1/2 timme. Späd med lite mer vatten om det ser ut att behövas. Smaksätt mot slutet av koktiden med smulad oregano eller basilika. Rör då ner vin och koka 5-10 minuter till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar