Ett recept ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Mina allra första biscotti. Egentligen är jag inte så jätteförtjust i biscotti, men jag vet att många andra är, så bakade dom och bjöd klassen på!
ca 40 skorpor
100 g rumsvarm smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 kuvert saffran (½ g) + lite strösocker
1 msk grädde eller mjölk
2 msk finrivet apelsinskal
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden. Rör ner saffran och apelsinskal i smeten. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar