400 g broccoli
400 g blomkål
1 l vatten
1,5 msk kycklingfond
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar (nymald)
300 g chorizokorv
Vitlöksbröd
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 150°C. Dela broccoli och blomkål i mindra bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet men spara det för att göra buljongen av.
2. Koka upp 1 liter av broccoli/blomkålsvattnet och blanda i fond. Häll på lite av buljongen på grönsakerna och mixa till en jämn smet med stavmixer. Häll på resten av buljongen, grädde, salt och peppar. Låt allt koka upp och småputtra några minuter. Smaka av med mer salt och peppar.
3. Skiva korven i tunna slantar. Stek tills de är knapriga. Blanda ner i soppan.
Köp färdigt vitlöksbröd, ställ in i ugnen och följ instruktionerna eller gör eget med smör och pressad vitlök, ställ in i ugnen ca 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar