Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 22 december 2012

Knäckäpplen

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gjorde även dessa på jobbet för att mina kollegor skulle kunna smaska i sig dom på julfikat. Egentligen ska man ha hackade hasselnötter som man doppar äpplena i, men vi hade bara mandel, så tog det istället! Visst ser det fint ut?

6-8 stycken
6-8 små röda äpplen
5 dl strösocker
2½ dl vatten
2 dl ljus sirap
ca ½ dl hackade hasselnötter
6-8 grillpinnar

Tvätta äpplena ordentligt och torka dem helt torra. Ta bort stjälken och stick en pinne i äpplet så den sitter ordentligt. Koka upp socker, vatten och sirap i en liten, tjockbottnad kastrull. Rör om tills allt socker har löst sig. låt sockerlagen koka tills den är 154 grader. Det tar ca 15-30 minuter. När knäcken är färdig, ta av kastrullen från värmen och doppa försiktigt äppelklubborna i den heta smeten. Vrid äpplena i smeten så de täcks helt, låt sedan överflödig smet rinna av. Tänk på att lagen är väldigt varm! Doppa äpplena i hackade nötter och ställ dem att stelna på ett bakplåtpapper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar