Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 10 juli 2012

Chokladbakelser med jordgubbar

Ett recept från boken Fler Kladdkakor av Mia Öhrn. Väldigt goda! Uppskattades både av grannarna, mig och min gäst!

ca 12 st.
100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt

dekor:
1 burk (250g) kesella vanilj
färska jordgubbar

Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knappt 15 minuter. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting. Toppa varje bakelse med en klick kesella vanilj och skivade jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar