Ett recept från boken Fler Kladdkakor av Mia Öhrn. Väldigt goda! Uppskattades både av grannarna, mig och min gäst!
ca 12 st.
100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
dekor:
1 burk (250g) kesella vanilj
färska jordgubbar
Smält smöret. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en jämn smet och skeda upp smeten i muffinsformar. Använd gärna tredubbla formar, det gör bakelserna lite stabilare. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i knappt 15 minuter. Låt svalna. Ibland sjunker kakorna ihop ganska mycket, men det gör ingenting. Toppa varje bakelse med en klick kesella vanilj och skivade jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar