Klarar inte av äckel-testen varje dag, måste ju få i mig lite god mat, och jag ville gärna prova pepparrotskött. Fler test kommer vart eftersom. Hur som helst var pepparrotsköttet helt okej. God klassisk husmanskost.
Men tycker nog ärligt att viltgryta eller beuf bourgignon ligger närmare hjärtat.
½ kg högrev
salt
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
ca 1 liter vatten
sås:
3 msk smör
2 msk mjöl
1 tsk salt
4 dl vätska från köttkoket.
pepparrot
Koka först upp köttet i 5 minuter, i osaltat vatten. Skölj köttet, lägg sen alla ingredienserna i en stor kastrull. Låt koka i ca 1 timme. Smält smöret i en annan kastrull, rör i mjölet, häll sedan i buljongen och saltet. Smaka av med pepparrot. Lägg i köttet om du vill, och låt puttra lite med såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar