Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 16 december 2021

Potatis- och färsgryta

Ett recept från en Allt om mat tidning. Jag tycker att sjömansbiff är väldigt gott, men är nog beredd att säga att detta var snäppet godare!





4 portioner

1 kilo mjölig potatis

2 gula lökar

400 g nötfärs

1 1/2 tsk salt

1 köttbuljongtärning 

1 dl vatten

2 msk tomatpuré 

2 krm nymald svartpeppar 

1 flaska lättöl (33 cl)

1 lagerblad

Till garnering:

Färsk oregano

Bröd

Sallad

Saltgurka

Skala potatisen och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skala och strimla löken. Varva potatis, lök och köttfärs i en traktörpanna. Salta potatislagren. Smält buljongtärningen i vattnet. Tillsätt tomatpuré, peppar, öl och lagerblad. Häll blandningen över potatisen och färsen. Lägg på ett lock och låt koka 20-25 min. Strö över oregano. Servera med bröd, sallad och saltgurka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar