Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 30 november 2021

Orientaliska räkor

Ett recept från en Allt om mat tidning, väldigt gott!



4 portioner

1 kilo räkor med skal

2 msk olja

1/2 liter vatten

1 stor gul lök

2 msk smör

2 tsk curry

1-2 vitlöksklyftor

1 msk vetemjöl

3 dl räkspad

2 msk tomatpuré 

4 droppar tabasco

1 stor röd paprika

1 stor grön paprika

2 dl creme fraiche

Ev 1 msk konjak

Till servering:

Kokt pasta, sallad

Skala räkorna och ställ dem kallt. Fräs räkskalen i en kastrull med 2 msk olja tills skalen ser torra ut och börjar vitna. Slå på vatten och låt skalen koka av i 6-7 minuter. Sila spadet. Hacka löken. Fräs smöret i en gryta tillsammans med curryn och sätt till löken. Låt den fräsa tills den mjuknar. Pressa i vitlöken. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med räkspadet, koka upp under omrörning och sätt till tomatpuré och tabasco. Låt sjuda 5-6 minuter. Kärna ur och strimla paprikorna fint. Rör ner creme fraiche. Lägg i paprika. Sjud i 4-5 minuter. Smaksätt eventuellt med konjak. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Obs: de ska inte koka, då blir de sega.

1 kommentar:

  1. Det här har varit en favorit sedan den publicerades i början av 80-talet. Lagar den just nu (februari 2024) hos en av sönerna familj - plockade fram ditt recept eftersom fotokopian av orginalet inte var fullt läsbart. Den gamla tidningen ligger kvar hemma. Tack!

    SvaraRadera