Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 30 november 2021

Kräftgratinerad fisk

 Ett recept från en Allt om mat tidning. Kul att testa ett nytt sätt att tillaga fisk på, men blev tyvärr inte jätteimponerad.



4 portioner

500 g fiskfilé, t ex torsk 

1 tsk salt

100 g kokta, skalade kräftstjärtar 

1-2 msk hackad krondill eller 1 tsk torkad dillfrö + 1 msk hackad dill

1 pkt Kelda tomat- och paprikasås (2 1/2 dl)

1 dl riven lagrad ost

Tillbehör:

Kokt potatis eller ris

Sätt ugnen på 225 grader. Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över kräftstjärtar och hackad krondill. Häll över såsen och strö över osten. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter. Garnera ev med dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar