Ett recept från Linas matkasse. Väldigt gott! Hade passat perfekt med något gott bröd till! Själv hoppade jag över krutongerna, är inte så förtjust i såna köpta krutonger.
1 frp krutonger
1 dl matyoghurt
Majskolvar:
1 frp majskolvar
1 tsk spiskummin
2 krm salt
Cowboygryta:
1 st röd paprika
1 st gul lök
450 g högrevsfärs
1 frp pastasås
Olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
4 dl vatten
2 tärningar köttbuljong
Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig). Tärna röd paprika. Finhacka eller grovriv gul lök.
Majskolvar: lägg majskolvar i en smord ugnsform. Blanda med spiskummin och salt. Rosta högt upp i ugnen 8-10 minuter. Dela i bitar till servering.
Cowboygryta: hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs högrevsfärs 4-5 minuter. Tillsätt löken och pressad vitlök. Fräs ytterligare 2-3 minuter. Rör ner tärnad paprika, pastasås, paprikapulver, torkad oregano, vatten och smulad köttbuljong. Sjud 4-5 minuter, tills färsen är helt genomstekt. Toppa cowboygrytan med krutonger. Servera med majskolvar och matyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar