Ett recept från Linas matkasse. Ser kanske tråkigt ut, men kycklingen var verkligen saftig och god och det var väldigt gott med bara matyoghurt till!
1 st gurka
2 st tomater
2 dl matyoghurt
3,5 dl basmatiris
Citronkyckling:
650 g kycklingfilé
1 st citron
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
Svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk honung
1/2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé i bitar. Krydda med citronskal, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar.
Citronkyckling: hetta upp olivolja i en stekpanna eller stekgryta och fräs kycklingen 5-6 minuter. Tillsätt pressad saft av den använda citronen (ca 1-2 msk), honung, vatten och pressad vitlök. Sjud 1-2 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Skär gurka i bitar. Tärna tomater. Lägg upp grönsaker och matyoghurt i skålar. Servera citronkyckling med nykokt basmatiris, matyoghurt och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar