Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 8 april 2020

Citronkyckling med honung och rosmarin

Ett recept från Linas matkasse. Ser kanske tråkigt ut, men kycklingen var verkligen saftig och god och det var väldigt gott med bara matyoghurt till!

1 st gurka
2 st tomater
2 dl matyoghurt
3,5 dl basmatiris

Citronkyckling:
650 g kycklingfilé
1 st citron
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
Svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk honung
1/2 dl vatten
1 vitlöksklyfta

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé i bitar. Krydda med citronskal, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar.
Citronkyckling: hetta upp olivolja i en stekpanna eller stekgryta och fräs kycklingen 5-6 minuter. Tillsätt pressad saft av den använda citronen (ca 1-2 msk), honung, vatten och pressad vitlök. Sjud 1-2 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Skär gurka i bitar. Tärna tomater. Lägg upp grönsaker och matyoghurt i skålar. Servera citronkyckling med nykokt basmatiris, matyoghurt och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar