Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 10 januari 2020

Sjömansbiff

Hade kött i frysen som passar perfekt till just sjömansbiff, så blev perfekt middag så vi även hade alla övriga ingredienser hemma. Sjömansbiff är ju en riktig klassiker som jag i alla fall tycker väldigt mycket om.


500 g innanlår
10 potatisar
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar
1 lagerblad
1 tsk timjan
2 dl vatten eller buljong
1 flaska mörkt öl (33 cl)
persilja

Putsa köttet och skär i skivor, som plattas ut lite. Skala potatis och lök. Skiva löken tunt och skär potatisen i tjocka skivor.
Bryn löken i lite matfett i en stekpanna. Ta upp löken. Bryn sedan köttskivorna på båda sidorna i resten av matfettet. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.
Varva potatis, lök och kött i en gryta. Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Häll på öl, vatten eller buljong. Tillsätt lagerbladet. Låt puttra under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört.
Starta timer
Servera direkt ur grytan med lite hackad persilja över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar