Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 8 januari 2020

Norrländsk brännvinssill

Här kommer den andra sillsorten som jag glömde lägga ut... men nu har ni receptet så ni kan göra den till midsommar eller nästa jul! Detta är i alla fall en god krämig sill!



1 sats löksill
1 liten burk ansjovis, 100 g
3 msk creme fraiche
2 msk majonnäs
1 dl lag från löksillen
4 cl Norrlands akvavit
2 msk finhackad färsk timjan
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 rödlök
2 msk lök-, lax- eller stenbitsrom

Sila av 1 dl lag från löksillen. Blanda den med crème fraiche, majonnäs och brännvin. Hacka timjan och persilja. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Vänd ner örter och lök i marinaden. Smaksätt marinaden med en matsked lag från ansjovisen. Hacka ansjovisfiléerna fint och blanda dem i lagen. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda ner bitarna i marinaden. Ställ sillen kallt någon timme innan servering. Lägg upp och garnera med rom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar