Här kommer den andra sillsorten som jag glömde lägga ut... men nu har ni receptet så ni kan göra den till midsommar eller nästa jul! Detta är i alla fall en god krämig sill!
1 sats löksill
1 liten burk ansjovis, 100 g
3 msk creme fraiche
2 msk majonnäs
1 dl lag från löksillen
4 cl Norrlands akvavit
2 msk finhackad färsk timjan
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 rödlök
2 msk lök-, lax- eller stenbitsrom
Sila av 1 dl lag från löksillen. Blanda den med crème fraiche, majonnäs och brännvin. Hacka timjan och persilja. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Vänd ner örter och lök i marinaden. Smaksätt marinaden med en matsked lag från ansjovisen. Hacka ansjovisfiléerna fint och blanda dem i lagen. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Blanda ner bitarna i marinaden. Ställ sillen kallt någon timme innan servering. Lägg upp och garnera med rom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar