4 portioner
600 g benfri fläskkarré, i 3-5 grova skivor
Smör
Glaze:
2 burkar krossad tomat
150 g katrinplommon
5 syrliga äpplen, grovskurna
70 g ingefära
2 gula lökar, skivade
1 torkad anchochili, blötlagd och skivad med kärnor
1 röd chili, skivad med kärnor
1 dl japansk soja
1 dl brödsirap
1 dl honung
2 citroner, rivet skal
1/2 dl vitvinsvinäger
Salt
Katrinplommon, lök, potatis och äpple:
1 gul lök, skalad och grovskuren
3 söta äpplen, urkärnade och grovskurna
4 fasta potatisar, skrubbade och kokta
6 katrinplommon, delade
1/2 citron, rivet skal
20 g smör, brynt
Salt
Glaze:
Dunka ner allt till glazen i en kastrull och koka försiktigt under lock 2 timmar. Rör om då och då och kolla så att det inte bränns vid. Ner med allt i en mixer och mixa slätt. Sila inte utan häll upp direkt på väl rengjorda glasburkar.
Kött och katrinplommon:
Pensla köttet med glazen och stek det snabbt i smör i en ugnsfast stekpanna på båda sidor så det får färg. Ös med smöret under tiden. Ta upp köttet. Vänd runt och stek lök, äpple, potatis och katrinplommon i pannan medcitronskal och smör. Lägg köttet på grönsakerna och skjutsa in hela stekpannan i ugnen på 180 graders värme tills köttet är 58 grader i mitten.
Låt köttet vila några minuter på en skärbräda. Skiva köttet supertunt, vänd runt i lite glaze och salta. Lägg grönsakerna i en form och servera det strimlade köttet och extra glaze vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar