4 portioner
1 liter späda nässlor (löst packade) eller 2 dl frysta
2 scharlottenlökar
2 msk smör
8 dl hönsbuljong
3 dl vispgrädde
Salt och nymalen vitpeppar
Skölj och hacka nässlorna grovt. Skala och hacka löken och fräs den glansig på svag värme i smör i en kastrull. Häll på buljong och grädde och låt koka upp på svag värme. Låt sjuda i några minuter. Häll i nässlorna och låt soppan få ett hastigt uppkok. Mixa till slät konsistens och smaka av med salt och peppar.
Tack. Förutom det där med vegetariskt! Bjud inte en vegetarian på hönsbuljong!!! Byt ut till grönsaksbuljong!
SvaraRaderaVem använder fiskbuljung till hönssoppa? För mig är detta lika ofattbart!
Självklart tar jag grönsaksbuljong om jag ska bjuda en vegetarian. Tänkte att det var underförstått att man byter ut till grönsaksbuljong om man vill att den ska vara vegetarisk ;)
Radera