4 portioner
800 g kalvinnanlår
2 dl vetemjöl
Salt och nymalen peppar
3-4 dl ströbröd
3-4 ägg
Smör och rapsolja eller annan neutral olja
Garnering:
Citronskivor
Avrunnen kapris
Ansjovisfiléer
Be gärna din styckare att skära upp och banka ut schnitzlarna. Skär annars ut, beroende på storleken på innanlåret, 2-2,5 cm tjocka skivor tvärs över fibrerna. Lägg köttet i en tjock plastpåse och banka ut det med en kastrull eller liknande tills skivorna blir 5-8 mm tjocka. Häll upp mjölet på en tallrik och blanda med lite salt och peppar. Häll upp ströbrödet på en annan tallrik och knäck äggen i en skål eller djup tallrik. Visp ihop äggen lite. Vänd först köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan de panerade schnitzlarna åt sidan för att "torka" före stekningen. Stek schnitzlarna i hälften matolja och hälften smör i en stekpanna på medelvärme så att de inte blir brända. Garnera schnitzlarna med citronskivor, ansjovis och kapris. Servera direkt medan de fortfarande är frasiga tillsammans med stekt potatis och smörslungade gröna ärter.