Sidor

tisdag 27 september 2016

Rödspätta Grenoble

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Gott med fisk till middag, det var länge sedan! Enkelt att göra detta receptet, men var inte superimponerad rödbetsblandningen. Godare med remouladsås till!


4 portioner

4 hela rödspättor, a 300-400 g
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Salt och vitpeppar
Smör till stekning

Garnityr:
300 g inlagda rödbetor
100-150 g smör till stekning
5 msk kapris
1 dl hackad dill

Skär bort huvudet på rödspättorna och rensa bort inälvorna. Klipp bort fenorna runt om. Skölj fisken och torka bort slemmet. Vänd rödspättorna i en blandning av mjöl, ströbröd, salt och peppar. Hetta upp rejält med smör i en stekpanna och stek rödspättorna i 4-6 minuter på varje sida (först med ovansidan ner) på medelvärme. Ta upp dem och håll dem varma i ugnen på 100 grader i långpanna. Tärna rödbetorna. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret. Lägg i rödbetstärningarna och kaprisen och bryn dem några minuter. Tillsätt hackad dill på slutet. Lägg fisken på varma tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar