här provar jag att göra en ny maträtt nästan varje dag.
Sidor
▼
tisdag 13 september 2016
Lax med paneng curry och cashewnötter
Ett recept från ICAs matkasse. Gott! Men jag skulle föredra kyckling istället för lax.
1 gul paprika
1/2 förp salladsärter (à 150 g)
300 g laxfilé
1 tsk olja
salt
400 ml paneng curry grytbas
2 port risnudlar
1 lime
50 g cashewnötter
Sätt på en kastrull med saltat vatten till risnudlarna.
Dela och kärna ur paprikan, strimla den och salladsärtorna.
Skär bort skinnet från laxen och skär den i stora kuber. Bryn laxkuberna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt. Lägg ner grönsakerna i pannan och häll på grytbasen och låt sjuda några minuter.
Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skär limen i klyftor.
Grovhacka cashewnötterna. Strö hacket över laxpannan och servera med risnudlar och limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar