Sidor

tisdag 13 september 2016

Lax med paneng curry och cashewnötter

  1. Ett recept från ICAs matkasse. Gott! Men jag skulle föredra kyckling istället för lax.



  1.  2

    • 1 gul paprika 
    • 1/2 förp salladsärter (à 150 g)
    • 300 g laxfilé 
    • 1 tsk olja 
    • salt 
    • 400 ml paneng curry grytbas 
    • 2 port risnudlar 
    • 1 lime 
    • 50 g cashewnötter

  2. Sätt på en kastrull med saltat vatten till risnudlarna.
  3. Dela och kärna ur paprikan, strimla den och salladsärtorna. 
  4. Skär bort skinnet från laxen och skär den i stora kuber. Bryn laxkuberna runt om i oljan i en stekpanna. Krydda med salt. Lägg ner grönsakerna i pannan och häll på grytbasen och låt sjuda några minuter.
  5. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  6. Skär limen i klyftor.
  7. Grovhacka cashewnötterna. Strö hacket över laxpannan och servera med risnudlar och limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar