Sidor

fredag 23 september 2016

Citronfromage

Ett recept från Per Morbergsbok Morberg lagar husmanskost. Är egentligen inte nåt direkt fan av citronfromage, men denna blev faktiskt väldigt god. Fräscht och enkelt, lagom mättandenör man ätit en mastig middag innan.


4 portioner

2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 äggulor
Rivet skal och saft av 1 citron
2 dl vispgrädde

Garnering:
Vispad grädde
Rivet citronskal

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till fast skum och vispa sedan ner hälften av sockret, lite i taget. Vispa äggulorna och resten och sockret poröst i en annan bunke. Tillsätt hälften av citronskalet. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Låt svalna och rör ner det i ägguleblandningen. Vispa vitorna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i vackra glas eller portionsformar och låt fromagen stå kallt ett par timmar så att den stelnar. Garnera med resten av den rivna citronen och eventuellt en klick vispad grädde.

1 kommentar:

  1. Dom 2 dl grädden som står längst ner i ingredienslistan, ska man inte använda dom i fromagen eller är det bara till garneringen? :)

    SvaraRadera