Sidor

fredag 23 september 2016

Apelsinris

Ett recept från Per Morbergsbok Morberg lagar husmanskost. Första gången som jag blir besviken på något i boken.. Detta va en riktigt tråkig efterrätt. 



4 portioner

1,5 dl grötris
3 dl vatten
0,5 tsk salt
6-7 dl mjölk
3-4 apelsiner
1 dl vispgrädde
1-2 msk vaniljsocker

Garnering:
Rostade hasselnötter
Hackad mörk choklad

Koka upp ris, vatten och salt i en kastrull. Låt koka på svag värme under lock, ca 10 minuter. Tillsätt mjölken, koka upp och låt koka på mycket svag värme i ca 40 minuter. Rör inte i gröten under tiden. Låt kallna. Skölj apelsinerna och riv skalet fint på en av dem. Skala apelsinerna och filea eventuellt klyftorna. Skär dem i bitar. Vispa grädden med vaniljsockret. Blanda riset med det rivna apelsinskalet, klyftorna och grädden. Garnera eventuellt apelsinriswt med rostade hasselnötter och hackad choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar