Sidor

fredag 30 september 2016

Stekta lammkotletter med vitlökssmör

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott! Och enkelt att göra!



4 portioner

8-12 lammkotletter (ca 1 kg) 
Salt och peppar
Smör till stekning

Vitlökssmör:
200 g rumstempererat smör
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl hackad persilja
Salt och peppar
1 tsk pressad citron

Kulpotatis:
8 stora potatisar (700-800 g)
Smör till stekning
Salt

Tillbehör:
Tomatsallad
Citronklyftor

Salta och peppra lammkotletterna på båda sidor och stek dem i het panna i smör, 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp kotletterna med en klick vitlökssmör och servera med kulpotatis, tomatsallad och citronklyftor. 

Vitlökssmör:
Rör ihop alla ingredienser och servera direkt. 

Kulpotatis:
Skala potatisarna. Ta ut kulor med hjälp av ett kuljärn. Stek dem gyllenbruna i smör och salta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar