Sidor

tisdag 13 september 2016

Krämig kalkonpasta med solrosskott

Ett recept från ICAs matkasse, gott och enkelt att göra!



 2

  • 2 port pasta (gärna lumaconi)
  • 1 rödlök 
  • ca 300 g kalkonfilé 
  • 1 msk smör 
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche 
  • 1 msk senap 
  • 60 g strimlade soltorkade tomater 
  • 1/2 ask solrosskott (à 100 g)
    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skala och hacka löken.
    3. Skär kalkonen i 2 cm tjocka skivor och stek den i smöret i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
    4. Häll den färdigkokta pastan i ett durkslag och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Koka upp crème fraichen och löken i kastrullen och vänd ner pastan.
    5. Servera pastan med kalkonen, tomater och solrosskott.

1 kommentar: