Sidor

tisdag 27 september 2016

Mandelpudding

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt enkelt att göra och riktigt gott. En fräsch efterrätt med lena smaker. Perfekt om man ätit en ganska så tung middag innan.


6 portioner

3 gelatinblad
50 g sötmandel
3 bittermandlar
4 äggulor
1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde

Garnering:
Vispad grädde
Färska bär
Florsocker

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Skålla och mal mandeln ( helst i mandelkvarn, men mixer går också bra). Vispa äggulor och socker fluffigt och tillsätt mandeln. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i två matskedar av äggsmeten. Blanda ner det smälta gelatinet i mandelsmeten. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i smeten. Häll smeten i en vattensköljd form och låt den stelna i 2-3 timmar i kylen. Lossa kanterna med en kniv och stjälp upp puddingen på ett fat. Garnera med vispad grädde, färska bär och florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar