Sidor

onsdag 14 september 2016

Ostkaka med keso

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen. Så kul att testa igen. Den blev helt okej.


4-6 portioner

50 g sötmandel
3 medelstora ägg
1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
500 g keso (1 stor burk)
3 dl vispgrädde
1 tsk rivet citronskal 

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform (1,5 liter). Skålla och finhacka mandeln. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, keso, grädde, citronskal och mandel. Häll ostmassan i formen och grädda kakan i ca 1 timme. Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar