Ett recept från ICAs matkasse. Gott! Men saknade någon sås till... Hade lite aioli kvar i en burk, så tog det till.
- 2 port potatisgratäng (2 port motsvarar 400 g)
- 2 benfria fläskkotletter
- 1 tsk olja
- salt och peppar
- 1/2 förp salladsärter (à 150 g)
- 65 g krispig salladsmix (gärna med rödbeta)
- 2 tsk vinäger
- 2 tsk olivolja
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Värm gratängen enligt anvisningen på förpackningen.
- Bryn kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek dem ca 5 minuter, vänd då och då.
- Strimla ärterna tunt och blanda med salladsmixen. Ringla över vinäger och olivolja, salta och peppra.
- Servera kotletterna med gratäng och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar