Sidor

tisdag 13 september 2016

Stekt fläskkotlett med potatisgratäng

Ett recept från ICAs matkasse. Gott! Men saknade någon sås till... Hade lite aioli kvar i en burk, så tog det till.


 2

  • 2 port potatisgratäng (2 port motsvarar 400 g)
  • 2 benfria fläskkotletter 
  • 1 tsk olja 
  • salt och peppar
  • 1/2 förp salladsärter (à 150 g)
  • 65 g krispig salladsmix (gärna med rödbeta)
  • 2 tsk vinäger 
  • 2 tsk olivolja
    1. Sätt ugnen på 225˚C.
    2. Värm gratängen enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Bryn kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och stek dem ca 5 minuter, vänd då och då.
    4. Strimla ärterna tunt och blanda med salladsmixen. Ringla över vinäger och olivolja, salta och peppra.
    5. Servera kotletterna med gratäng och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar