Ca 4 port.
Ca 400 g lax i bit
1 finstrimlad purjolök
1 liten fänkål
2 hackade vitlöksklyftor
1 liten morot
1-2 msk smör eller olja
8-10 färskpotatisar
1,5 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
1/3 paket frysta hela spenatblad
Rikligt med gräslök
Rädisor
Fräs purjostrimlor och fänkål i bitar och hackad vitlök och mycket smala "tändstickor" av morot i lite smör eller olja i en stor kastrull. Lägg i halva stora eller hela små skrapade potatisar och spenatbladen. Slå på vattnet och lägg i buljongtärningar. Koka allt under lock i ca 10 minuter. Skär under tiden laxen i tjocka strimlor (skär först bort skinn och ta noga bort alla ben). Lägg ner fiskbitarna och sjud soppan i ytterligare 4-5 minuter. Servera soppan överströdd med finskuren gräslök och fint skivade rädisor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar