Men måste varna att den sätter igång magen...
Ca 5 port.
6 dl torra ärtor (500g)
2 liter vatten
1 3/4 liter vatten
1-2 buljongtärningar
2 gula lökar
Mejram eller timjan efter smak
1 lagerblad
Salt
250 g rimmat sid- eller bogfläsk
Lägg ärterna i blöt i osaltat vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka ärterna i nytt vatten tillsammans med enbart lagerblad första halvtimmen. Lägg sedan i hela biten fläsk, grovhackad gul lök, buljongtärning och någon tsk timjan eller mejram. Koka tills ärterna är mjuka, sammanlagt 1-1 1/4 timme. Ta upp köttet och skär i tärningar och lägg sedan tillbaka i den färdiga soppan. Om soppan är för tjock kan man späda den med lite vatten. Servera gärna med en skvätt punch till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar