Ca 4 port
400 g fryst renskav
1 liter färska, frysta eller konserverade kantareller
2 gula hackade lökar
8-10 enbär
Salt och vitpeppar
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 buljongtärning
1,5 dl vispgrädde
Hackad persilja
Fräs svampen och ta upp den så länge. Fräs renskavet, lite i taget. Köttet ska helst läggas i grytan medan det är fryst - det tinar efter hand. Man får sära på strimlorna med stekspaden allteftersom köttet tinar. Lägg ner de hackade lökarna när allt kött är stekt. Öka samtidigt värmen lite, så att löken kan få färg. Lägg i krossade enbär, salt, peppar och svamp. Fräs alltsammans några minuter, pudra över mjölet, smula ner buljongtärningen och rör om. Späd med vatten och grädde och koka grytan några minuter på svag värme. Strö över persilja och servera med potatis och lingonsylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar