Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 27 februari 2015

Karrégryta Bombay

Ett till tips från en kollega! Perfekt eftersom jag hade fläskkarré hemma ändå. Gott var det också! 



  • ca 600 g fläskkarré
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 380 g kikärter
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 kruka körvel
  • salt och peppar
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär karrén i bitar.
  3. Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor, dela och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
  4. Fräs karrén i hälften av oljan. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2–3 minuter. Lägg det i en kastrull.
  5. Fräs lök, vitlök och paprika mjukt i resten av oljan. Blanda grönsaksfräset, kikärterna, buljongen, kokosmjölken och tomatpurén med karrén. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
  6. Hacka körveln och vänd ned i grytan innan servering. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  7. Servera grytan med ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar