Ett till tips från en kollega! Perfekt eftersom jag hade fläskkarré hemma ändå. Gott var det också!
- ca 600 g fläskkarré
- 2 rödlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 380 g kikärter
- 1 msk olja
- 2 tsk curry
- 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 400 ml kokosmjölk
- 1 msk tomatpuré
- 1/2 kruka körvel
- salt och peppar
- 1 citron
CloseBra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär karrén i bitar.
- Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor, dela och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
- Fräs karrén i hälften av oljan. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2–3 minuter. Lägg det i en kastrull.
- Fräs lök, vitlök och paprika mjukt i resten av oljan. Blanda grönsaksfräset, kikärterna, buljongen, kokosmjölken och tomatpurén med karrén. Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
- Hacka körveln och vänd ned i grytan innan servering. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Servera grytan med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar