Men såsen var lite väl vattnig, så hade varit perfekt om man redde av den lite..
600 g benfri kotlettrad
Marinad:
1,5 msk soja
1 msk citronsaft
0,5 dl olivolja
0,5 dl vatten
2 pkt saffran
1 pressad vitlöksklyfta
4 skivor bacon
300 g frysta eller färska haricoverts
Blanda marinaden i en skål. Skär kotlettraden i 3 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i en plastpåse och häll marinaden över. Låt marinera i ca 5 timmar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och häll marinaden över. Salta och peppra. Stek köttet i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Strimla baconskivorna. Koka haricovertsen i lättsaltat vatten i ca 4 minuter och låt dem sedan rinna av väl. Fräs baconskivorna och lägg sedan ner bönorna. Låt det hela fräsa några minuter. Dra några varv med pepparkvarnen över. Servera med potatisklyftor, potatisgratäng eller kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar