Min sambo var väldigt skeptisk när jag sa att jag skulle göra tomatsoppa till middag.. Men efter att han smakat så sa han att det var väldigt god!
Ca 4 port
1 stor gul lök
1-2 msk smör
Ca 2 msk vetemjöl
2,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk tomater (400 g)
Salt och vitpeppar
1/2 tsk socker
1 dl grädde
Basilika
Skala löken och hacka den mycket fint. Fräs löken sakta i fett i en kastrull. Den ska inte brynas, bara bli lite genomskinlig. Pudra över mjölet och rör om. Slå i vatten och tillsätt buljongtärning. Häll i burktomaterna. Koka sakta under lock i 10-15 minuter. Blanda ner grädden och smaka av soppan med lite socker, salt och varsamt med peppar. Servera gärna soppan med fint hackad basilika, bröd och en bit ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar