ca 10 personer
2 paket bacon (a 140 g)
2 paket bacon (a 140 g)
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonäs
3 dl matyoghurt
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
18 stora skivor formbröd
400 g philadelphiaost
1 dl körsbärstomater
rucola
salt och svartpeppar
Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det. Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda soltorkade tomater, majonäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet. kantskär bröden. Lägg ut 6 skivor på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 6 skivor bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista 6 brödskivorna. Täck med plastfolie. Låt stå i kylen 3-4 timmar. Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet. Garnera med halva tomater och rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar