Pasta
Lite spenat, fryst eller färsk
1 kruka persilja
500 g räkor med skal
1 purjolök, hackad
1 pressad vitlök
1 citron
Parmesan
Skala räkorna. Blanda hackad persilja, en rejäl dos parmesan och hyvlat citronskal i en skål.Skär sparrisen i lagom stora bitar. Glöm inte att skära bort och slänga roten på sparrisen, typ tre centimeter in, för den smakar bara trä.Koka pastan och lägg i sparrisen när det är ca två minuter kvar. När det kokat klart slänger du över allt i ett durkslag. Fräs vitlöken och purjolöken, ungefär en till två minuter.Blanda sedan pasta, sparris, skalade räkor, skivad spenat (om den är fryst kan du värma upp den i mikron), persilja, rivet citronskal och parmesan. Pressa över ganska mycket citron och salta och peppra. Rör om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar