Ett recept ur Mia Öhrns bok Fler kladdkakor. Gott! Men lät ju mer spännande än vad det var om jag ska vara ärlig. Edvin 5 år hjälpte mig med att dekorera..
Botten:
250 g mandelmassa
Nougattryffel:
250 g mörk choklad
250 g nougat
2½ dl vispgrädde
(2 msk rom, konjak eller liknande)
ev. kakao och ätliga blommor, tex rosor till dekor
Klä insidan av en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt och tryck ut den i ett tunt lager i botten av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så klibbar det inte fast lika mycket. Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Mät upp vispgrädden i en kastrull, tillsätt choklad och nougat och värm försiktigt på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör ner rommen. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst 5 timmar, men gärna över natten. Lossa tårtan från formen och dekorera den eventuellt med kakao och rosor. tårtan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar