Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 24 februari 2013

Nougatchokladtårta

Ett recept ur Mia Öhrns bok Fler kladdkakor. Gott! Men lät ju mer spännande än vad det var om jag ska vara ärlig. Edvin 5 år hjälpte mig med att dekorera..



Botten:
250 g mandelmassa

Nougattryffel:
250 g mörk choklad
250 g nougat
2½ dl vispgrädde
(2 msk rom, konjak eller liknande)

ev. kakao och ätliga blommor, tex rosor till dekor

Klä insidan av en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt och tryck ut den i ett tunt lager i botten av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så klibbar det inte fast lika mycket. Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Mät upp vispgrädden i en kastrull, tillsätt choklad och nougat och värm försiktigt på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör ner rommen. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen och låt den stelna i minst 5 timmar, men gärna över natten. Lossa tårtan från formen och dekorera den eventuellt med kakao och rosor. tårtan är väldigt hållbar och kan förberedas i god tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar