1 kg lamm i tärningar
Lite olja
4 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
50 g ingefära - skalad
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk mald kardemumma
1 tsk. malen kanel.
Lite cayenne eller chili efter smak.
2 msk madrass-curry
600 g grovt hackad spenat
1 tsk salt
1 tsk socker
Skär lammet i tärningar på 3 cm. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Skala löken och riv dem på grova sidan av ett rivjärn med vitlök och ingefära. Placera kryddorna i pannan och låt dem koka lite. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och stek en stund. Smaka av med salt och socker. Tillsätt vatten så att det täcker köttet. Sätt den i ugnen i 180 grader i ca. 1 ½ timme. Blanda i färsk spenat i lite i taget. Sätt tillbaka locket och sätta i ugnen i en halvtimme.Servera med kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar