Ett recept ur Himlagott med choklad och kladdkakor av Lotta Bäckström. Det är alltså inte bränt som du ser på bilden, utan det är hackad smält choklad som är utspritt i våfflan..! Gott! Men hade varit godare om våfflan var lite mer frasig.
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1½ tsk bakpulver
2 dl grädde
100 g hackad mörk choklad
1 ägg
1½ dl vatten
50 g smör
Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Vispa grädden hårt och smält chokladen i ett vattenbad eller finhacka den om du vill ha marmorerade våfflor. Knäck ägget i mjölblandningen och tillsätt vattnet. Blanda till en jämn smet. Avsluta med att vända ner den vispade grädden och den smälta eller hackade chokladen. Låt smeten vila i ca 20 minuter i kylen före gräddning. Värm våffeljärnet och pensla med lite smält smör. Häll på lagom med smet och grädda våfflorna.
Citron- och ricottakräm
250 g ricotta
3 tsk vaniljsocker
skalet av en riven citron/ eller bara ca 1 msk citronsaft
Rör ihop alla ingredienserna till en krämig smet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar