Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 18 december 2014

Zetterströms favoritsill

Ett recept ur ICAs buffé tidning som kom i poster runt midsommar.. Blev inte av att jag testade det då, så passar på nu till jul istället! God var den i alla fall, men inte så god att den hamnar på favoritlistan..

2 bukar matjesill á 200 g
10 cm purjolök
1 liten rödlök
1 dl vispgrädde 
1 dl creme fraiche 
1 dl kaviar på tub
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl finskuren gräslök
Nymalen svartpeppar

Skala och finhacka rödlöken. Ansa och finhacka purjolöken. Vispa grädden löst. Rör ner rödlök, purjolök, crème fraiche, kaviar och 1 krm peppar. Häll av sillen och låt den rinna av. Lägg sillen i en burk. Täck med kaviargrädden. Garnera med dill och gräslök.

1 kommentar:

  1. Hej Linnea, just denna sill är min/vår favorit till midsommar, gör den varje år i en stor glasskål, varvar sill och grönt i lager och sen såsen överst.

    SvaraRadera