Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 21 december 2014

Hjortron och stjärnanissill

Annorlunda med hjortron till sillen! Gott, men inte en favorit.. På bilden är den den längst ner till höger! 

1 dl ättika
1,5 dl strösocker
2 dl vatten
1/2 tsk krossad vitpeppar
1 lagerblad
5 hela stjärnanis
250 g hjortron, tinade
1 st rödlök
1 burk inläggninssill

Koka upp ättika strösocker, vatten, vitpeppar, lagerblad och stjärnanis. Sjud i ca 5 minuter och tillsätt hjortronen på slutet, låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp. Häll av lagen från sillen. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Varva sill, hjortron och rödlök i en burk, häll över lagen och låt stå i minst ett dygn innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar