Ca 40 st.
300 g mjölkchoklad av fin kvalitet
25 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 msk honung
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 tsk ingefära
150 g mjölkchoklad eller ljus choklad till Dopping eller Kakao
Finhacka chokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke. Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Lägg kryddorna. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Stansa ut olika former när den stelnat med hjälp av olika små pepparkaksformar. Låt dem stå i rumstemperatur i en timme för att torka och doppa sedan i smält choklad. Garnera gärna med pepparkakskristyr! Blanda florsocker med lite vatten och lägg i en plastpåse. Klipp av ett hörn av påsen och använd som sprits. Spritsa pralinerna som pepparkakor. Förvara svalt eller i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar